27 Eylül 2009 Pazar

domestos vs. cif









ev işleri ile yeni tanışan kızlarımız, müjde! karılıksız cevaplıyor! aklınızda hiç bir soru işareti kalmayacak!

öncelikle başlığı okuyup nickime bakınca "haaadi ordan! annen sana karılıksız diyo. anlasan bu işlerden demezdi herhalde!" diyenler olabilir. ancak ben de kendi çapımda bu gibi işlerde birikim yaptım, bilesiniz.

ev işi (is) normal ve sıkıcı bir evin, eğlenceli bir öğrenci evinden ayırt edilmesini sağlayan, temizlik, düzen vb mefhumların ev içinde sağlanmasına yarayan işler bütünü.

ister sevin ister sevmeyin, eninde sonunda bu gerçekle yüzleşip siz de ev işlerinden az da olsa anlar hale geleceksiniz. bu "anlama" durumunun ortaya çıkması için en ideal zamanlar olarak annelerin günleri öncesi ve bayram öncelerini gözlemledim ben. 


bayram ve gün önceleri nedense evlerde böyle haldır haldır bir koşturmaca başlar. anneniz balerina kızı gibi oradan oraya koştururken "maaaarc maaaarc parlasın teertemiz maaarc hoş geldin maarc" şarkısını söylemez tabi ki. ben de isterdim temizlik yaparken öyle şarkılar söylemeyi ama reklamlarda oluyor öyle şeyler sadece -ne yazık ki-



bu koşuşturmacanın nedenini hep merak ederim, çünkü elimde büyüteç kalan tozları kontrol ederken "
biblo kenarında toz kalmasın aman" diyen bir ninem, cam silerken aşağı düşmemek için akrobatik hareketler yaparken "kızım bak şuraya kuş pisliği kalmış sanırım iyice sil bak orayı" diyen bir annem vardır. sorularımı yanıtsız bırakmayı pek severler.

okulda, benim gibi dertli arkadaşlardan biriyle konuşurken öğrendim ki bazı tozutmuş teyzeler toz var mı diye etrafı parmaklayıp, etraf dağınık mı diye ortalığı kurcalıyormuş. hayır nasıl yapıyorlar o konuda bir bilgi veremeyeceğim çünkü ben de bilmiyorum. duyumlarım o yönde sadece.



her ne ise; bayram öncesi anneler cozutunca anlarsınız temizlik işinden az çok. bu sene ramazan bayramının birinci günü sabahtan, temizlik işinin hızını alamayıp kediyi yıkamış bir annem var!


önerilere gelinceeee:


     * domestos çamaşır suyudur, her ne kadar dezenfekte için kullanılsa da renklilerde kullanılması önerilmez.


     * bahar kokulu sert yüzey temizleyiciler güzel kokar, evet. ancak çamaşırlarınızın öyle kokmasını istiyorsanız, yapmanız gereken şey kesinlikle makinanın yumuşatıcı gözüne sert yüzey temizleyici koymak değildir.


     * sararmış mermere limon/suyu çok iyi gelir.


     * lavabo ovarken sünger yerine skoç (scotch brite) kullanmak işinizi daha kolaylaştıracaktır.


    * cam silmek maharet isteyen bir iştir ve kesinlikle etekle yapılmaması gerekir :şeytansmiley:


    * telefonunuzu temizlik gibi kutsal bir işle meşgulken kapatın, yoksa gelen mesajları cevaplamaktan temizlik yapmaya fırsat bulamayabilirsiniz benim gibi.


    * çamaşır makinasının kapağını yıkamadan hemen sonra açmak için zorlamayın, hazin sonuçlar doğurabilir.


    * temizlik iyidir güzeldir hoştur ama çevredekilerin akıl sağlığı ile oynamadıktan sonra...


son olarak bilimsel bir araştırmayı sizlerle paylaşmak istiyorum. isviçreli bilim adamlarının yaptığı araştırmaya göre doğum yapmak kadınlarda genetik bozulmaya yol açıyormuş. doğum yapan 100 kadın üzerinde yapılan araştırmaya göre, kadınların titizlenme katsayılarının doğum sonrası %450 arttığı gözlenmiş. yani şu an istediğimiz kadar atıp tutalım ileride biz de titiz olacakmışız.


bir sonraki karılıksız cevaplıyor köşesinde görüşmek üzere. sorularınız için kariliksizkari@gmail.com adresini aşağıdaki "yorum gönder" düğmeciğini kullanabilirsiniz. sağlıcakla kalın.

6 yorum:

FFatiHH dedi ki...

cam silmek maharet isteyen bir iştir ve kesinlikle etekle yapılmaması gerekir.

Ben hiç etekle silmedim ama silene de saygım var :)

FFatiHH dedi ki...

* telefonunuzu temizlik gibi kutsal bir işle meşgulken kapatın, yoksa gelen mesajları cevaplamaktan temizlik yapmaya fırsat bulamayabilirsiniz benim gibi.


öğrenci evi.
bulaşık sırası bende..
mesaj geldi..
elini kurukla..
ilk mesajsa üstüme siliyorum elimi :)
diğerleri için kuru bir bez buluyorum :)
Mesajlar sıklaşınca bulaşıkların hepsini sıcak suyun içine atıyorum..
yumuşasın bunlar sonra yeniden su ısıtır durularım diyorum..
tavsiye etmem.. genelde uzun süre kalabiliyor O Suda..

:)))

kar dedi ki...

:) bahsettiğim işler normal ev işi ama ya. olmaz senin dediklerin bi öğrenci evinde. yok yapılıyorsa bilemem orası sizin sorununuz ama ben kendi öğrenci evimde yapmıyorum :D

FFatiHH dedi ki...

valla bizim evin ögrenci evi olduguna kimse inanmıyo zatennn..

kızlardan daha fazla temizlik yapıyoruz..haliyle onların evinden daha temiz evimizz..

Travis dedi ki...

bekle, daha zamanı var :)

kar dedi ki...

@ FD

aferim o zaman size

@ Travis

ne için zaman var ^o)

.

.