12 Eylül 2009 Cumartesi

bayandan az kullanılmış sol lob





migren bela bi şeydir. bilenler bilir. bilmeyenler de merak etmesin, fazla merak iyi değildir diyenlere bu konuda katılıyorum.

her ne ise dün gece yine bir migren atağında "kafamı kestirip kurtulsam mı?" diye düşünürken "acaba" dedim "beynimin hep sağ tarafını kullandığım için mi bu şekilde sağ tarafta kanın damarlarımdan geçtiğini bile hissederken 21 yıllık fani ömrümde bir kez bile başımın sol tarafının ağrısını hissetmedim?"

"Sağ beyin yaratıcılığı, duygusallığı, seslere ve renklere, hayal gücüne, sezgilere ve soyut algılamalara daha yatkın çalışırken; sol beyin mantıklı, sistematik ve analitik düşünmeye, yazı ve sayılara, ölçme değerlendirme ve eleştirmeye daha yatkın olarak çalışmakta"ymış. 


ömrümde hiç analitik düşünemedim, sayılarla aram hiç iyi olmadı. ben hiç havuz problemi çözemedim ben. yani beynimin pırıl pırıl hiç kullanılmamış bir sol lobu var.

he derseniz ki seslerle renklerle aran iyi de bi beste mi yaptın, bi müzik aleti mi çalıyosun, bi resim mi yaptın ömründe cin ali'den başka. ona da kayır derim. ama işin ilginci her ne kadar bi yetenek gösteremesem de severim bu işlerle uğraşmayı. şarkı söylemeyi severim mesela, resimlere bakmayı, fotoğraf çekmeyi... 

utanmadan iddia ediyorum ki migren ağrısı ile beyin kullanımı doğru orantılıdır!

* memo tembelçizer'e sevgilerimle

3 yorum:

cesetizleri dedi ki...

Geçmiş olsun bende de aynı dert var. Bu birkaç haftadır iyi en son büyükbabamın gidişinden sonraki 4-5 gün delirtti beni. Başımı kaldıramadım gözümü açamadım. Off.
Akupunktur aman böyle mi yazılıyor ki bu neyse işte akupunktur ile tedavi edilebiliyor. Araştır bence, bende para yok ondan çekiyorum :)

kar dedi ki...

işte bilen biliyo :/ haberim yoktu. araştıracağım teşekkür ederim ;)

kar dedi ki...

bu arada sana da geçmiş olsun :(

.

.