1 Eylül 2010 Çarşamba

cinsel açlık ve eğitim ilişkisi






uzun bir aradan sonra bir "karılıksız cevaplıyor" ile karşınızdayım efendim. bu posttaki konumuz "erkekler açık kol görünce neden laf atar?"


malum cehennem sıcakları olarak adlandırılan günlerde "tank top" denen tişörtler hayat kurtarıcı işlevi görüyor. bu tişörtler ayrıca yukarıda sorduğum "erkekler açık kol görünce neden laf atar?" ve "abazanlıkta sınır var mıdır?" sorularının kafamda oluşmasına neden olan olaylar da yaşattı bana. 


yaz sıcağı altında elimde tuğla kadar kalın bir kitap, kulağımda kulaklıklar ile şehrimin o meşhur bulvarından üzerimde bir "tank top" ayağımda sıradan ve hiç de bir özelliği olmayan bir pantolon ile yürürken işittiğim "anam!"ların, dibime kadar girip "ne gaddan gözelsiniz bağyan!"ların 4 kmlik yol boyunca toplamı 5. yani ortalama 800 mt.de bir abazan ile karşılaşmışım. ortalama bir hesapla kilometrekareye düşen abazan sayısı 24,87 -askeri alanlar kapsam dışıdır-*


peki bu adamlar neden böyle? tek bir cevap var, cinsel tatminsizlik.


freud amcamızın id-ego-süperego açıklamaları bize gösteriyor ki eğitim insanın ilkel benliğini törpülüyor ve toplum içinde yaşamaya uygun bir hale getiriyor. bu tarz sözlü taciz davranışları toplumda kabul görmediği için eğitim yoluyla törpüleniyor.


karşımızdaki kişi cinsel anlamda uzun süredir tatmin olamıyorsa bile bunu sokakta gelen geçene laf atarak gidermeye çalışmıyor. bu nedenle üniversite kampüslerinde yarı çıplak bile gezseniz insanlar size dönüp "yavrum baban nereli, nereden bu kaşın gözün temeli?" diyerek beğenilerini dile getirmiyorlar.


tabi bu bahsettiklerim tamamen kendi düşüncelerim ve gözlemlerim. ancak bu yukarıda bahsettiğim gibi yaşadığım olaylar, "eğitim"in ne kadar önemli bir iş ve gerçek manada "şart" olduğunu gözler önüne seriyor.


karılıksız an(A)kara'dan bildirdi.


* işaretlenen metin "g*tünden istatistiki bilgi uydurmanın güzel bir örneğidir.

9 yorum:

Ulfet Sahin dedi ki...

Eğitimin tabi ki hayatımızda yeri kanıksamaz ancak biliyoruz nice eğitim almış erkekler halen cinsel açıdan aç!Yazık onlara!Bu durum aslında biraz da onların hadım edilme korkusundan dolayı(castration) ne kadar erkek olduklarını ispat etme çabasından geliyor.Bu tür erkeklerin gerçekten hadım edilmesini istiyorum!

kar dedi ki...

olaya hiç bu açıdan bakmamıştım :/

ugurerken dedi ki...

Eğitimsizlik de bir etken ama asıl önemli olan yetişme koşulları. Nice okumamış insan vardır karşısında çıplak kadın bile dursa utancından açıp gözünü bakamaz.
Hem insanın içinde olacak bu namus-utanma duygusu hem de birey gelişirken o bilinci kazanacak.

Zaten Ankara mı acaba olayların yaşandığı yer diyordum öyleymiş...

kar dedi ki...

eğitim sadece okumak değildir yalnız sevgili uğur

Adsız dedi ki...

Egitim'e inanmiyorum ama bir guc var...

kar dedi ki...

o güç bence yeşil çay sevgili gökçe :)

Adsız dedi ki...

muhtac oldugumuz yesil cay, semaverlerimizde herdem mevcuttur.

kar dedi ki...

:) ve tanrı yeşil çayı yarattı

Adsız dedi ki...

ey yesil cay! demlen ve kendine gel!

.

.