31 Ağustos 2009 Pazartesi

kadınlar trafikte




arabaymış, ehliyetmiş hiç hevesi olmayan birine gidip ehliyet aldırmak oldukça mantıksız bana göre. ama asıl mantıksız olan hevesi olmayan birini önce heveslendirip, sonra da "sen acemisin trafiğe çıkma" demektir.

bu güvensizliğin nereden geldiğini oldukça merak ediyorum. trafikte acemi şöförlerin arkasından binlerce laf eden, kadın sürücü görünce rahatsız etmek manasıyla sıkıştıran erkeklerimiz, nedense bir zamanlar acemi olduklarını ya da kendi eşlerinin ya da kızlarının da bir gün trafiğe çıkacaklarını unutuyorlar sanırım. kendileri olmasa bile hemcinslerinin ne mal olduklarını bildikleri için de "sen acemisin" sözünün arkasına sığınıyorlar.

sen bana şans vermezsen ben nasıl deneyim kazanacağım! ya da sen nasıl öğrendin araba kullanmayı? ananın karnından bu şekilde doğmadın eminim!

10 yorum:

Hamlet dedi ki...

Trafikteki cinsi ayrımcılık hakkında ne söylerseniz arkanızdayım..Diğer konuda ise hani direksiyondayken rahatlık vs, yapacağınız tek işlem var.Araba sürerken kaza yapmaktan korkmayacaksınız.Eğer korkarsanız sürekli bir ayağınız debriyajda diğeri frende gideceksiniz.Bizim gibi denyolarda karşıdan karşıya geçerken bayan sürücü bekleyecekler.

kar dedi ki...

korkmuyorum. iyi de araba kullanıyorum. ancak "arkayı kontrol et, vitesi değiştir, fren yap" birisi sürekli müdahale edince kanser oluyorum o direksiyonun başında.

ehliyetimi büyük bir şehirde alıdıktan sonra şehir içi direksiyon eğitimi almış olmama rağmen hala "sen şehir içinde kullanamazsın" demeleri de saçma.

saçma olan bi sürü şey var işte.

Ayşa (Ayşe Nur) dedi ki...

valla kadınında erkeğinde ehliyeti bakkaldan alır gibi kullananı var, ne yani bunca trafik kazasını kadınlar mı yapıyor, ne bayanlar var hem dikkatli hemde ustaca kullanan, bu hemcinslerimizin biraz da kadınlar onu edemez bunu yapamaz diye bizi karalamasında kaynaklanıyo bence.. Elinin işiyle erkek işine karışmadan fln, dediğin gibi onlara göre onlar doğuştan sürücü çünkü

kar dedi ki...

tepkim de buna ayşacım :(

Gökkuşağındaoturankız dedi ki...

aynı şeyleri bende yaşadım çok sinir bi durum babam arabayı ben kullandığım zaman eli el frenindeydi sürekli bide şehir trafiğinde arabayı vermezdi. Ben sevgiliyle öğrendim. Sanki kendileri analarının karnından arabayla fırlamış gibi davranıyorlar. Ayrıca kazaların çoğunluğu erkeklere ait. Ama hala bize bok atıyorlar. ne dertliymişim be.. =)

kar dedi ki...

bana öretcek kimse de yok kahretsin ki. bastırıp parayı hoca tutucam artık. o da kendi arabamı alınca. o da ölme eşeğim ölme. amaan dertleniyoruz da neye yarıyo. boşver gitsin!

Gökkuşağındaoturankız dedi ki...

boşver ya olur olur sen evrene bol bol olumlu mesajlar gönder =))

kar dedi ki...

pucca'nın bi yazısı vardı ya "evren mesajlarımı nerenle anlıyosun" diye, ogeldi aklıma :D

Ova (Excuse My Reading) dedi ki...

ah ah ben de anneme çıkma trafige diye yalvarıyorum ama o inatla çıkmaya ve her ay bi kazaya karışmaya devam ediyor.. ısrarla..

kar dedi ki...

hmm... orasını bilemeyeceğim şimdi

.

.