21 Ağustos 2009 Cuma

şaka mı bu?

rüyalarım gerçek olsa onu her gün görmezdim. zaten her gün rüyamda da görmüyorum. ama onunla ilgili bir şey olacağında, adını anacağımda, ondan haber alacağımda ya da arkadaşlarım -arkadaş sandıklarım- onunla iletişime geçeceğinde bana malum oluyor ve sabaha kadar onunla ilgili rüyalar görüyorum.
hayır yani durup dururken, tam unutmuşken bi rüya çıkıyor ve bütün düzenimi alt üst ediyor. ne yani? şaka falan mı bu?
bir gece sabaha kadar onunla karşılaştığımızı ve benim içimdeki herşeyi döküp bütün hırsımı kinimi ortaya döktüğümü kuruyorum kafamda. "öyle derse böyle derim, şöyle derse şöyle cevap veririm. sonra da lafımı kor giderim!" diyorum içimden.
ertesi gün bi haber alıyorum. arkadaşıma benden bahsetmiş.
başka bir gece arkadaşlarımızla gezip eğlendiğimizi görüyorum. yaşanan herşeyin yine yaşandığını ama böyle olmadığını, şimdiki gibi olmadığını görüyorum.
ertesi gün bi öğreniyorum, arkamdan iş çevrilmiş de haberim olsunmuş!
başka bi gece, yine o. yine geziyoruz. yürüyoruz şehrimizin o uzun kalabalık caddesinde bir yere yetişme telaşı ile. uyanıyorum. "ne olur çık hayatımdan! sen unutamadım sanıyorsun ama yoksun sen artık!"
ertesi gün hocamız arıyor. "o nasıl neler yapıyor tatili nasıl gidiyor?" diye soruyor. "içimden kafasına benim kadar taş düşmüştür inşallah!" diyor telefona "bilmem ki hocam. hiç vakit olmadı gelen gidenden. okul açılınca görüşürüz artık!" diyorum.
tekrar soruyorum. bilinç altım bana şaka mı yapıyorsun yoksa dalga mı geçiyorsun?

2 yorum:

Chain Rule dedi ki...

bence bilinçaltı dalga geçiyor

kar dedi ki...

gülsün o zaman bi tarafıyla. gıdıklarsa ben de gülerim belki

.

.