17 Ağustos 2009 Pazartesi

kimmiş bu karılıksız karı bakalım!?!

karılıksız (s) ege'de bir kadının hamarat olmadığını, ev işinden anlamadığını kısaca "karılık" görevini yerine getiremediğini ya da getiremeyeceğini bildiren sözcük.
annemin en çok kullandığı sıfattır kendisi. kek yaparken üstüme yumurtalı karışımdan sıçrattığımda, temizlik yaparken dikkatsizce dönüp arkadaki sehpadaki bardağı kırdığımda falan söyler. annedir işte bi şekilde beğenmez hiç bir yaptığımı. "falancanın kızı..." diye başlayan nutuklar "kara sevdaya mı tutuldun nedir?" ile devam eder "karılıksız ne olacak!" diye sonlanır.
aslında suç biraz da annemdedir. her yurdum öğrencisi gibi parasız yatılı sınavı, lgs, öss, yds derken "aman kızım sen çalış ileride nasılsa öğrenirsin" diyerek elimi sıcak sudan soğuk suya sokturmamak kaydıyla bir 18 sene geçirttikten sonra kısacık hayatımın son 3 senesine kendisinin uzun yıllara yayarak rahat rahat öğrendiği bilgileri sıkıştırarak hayatımı sıkıcıbir hale getirmiştir. ama anne olması ona kızmayı imkansız kılmaktadır.
ev işlerinden arta kalan zamanlarda akademik çalışmalarıma devam ederim ben de... ileride evinin kadını, fakültesinin yardımcı doçenti olacağım günlerin hayalini kurarım kendi kendime, henüz lisans eğitimimi bile tamamlayamamış iken :)
başka neler yaparım neler yapmam...
okurum, yazmak isterim, bir dize, bir ifade, hatta bir sözcük görür "bunun gibisini yazamam ki ben!" dedirtir vaz geçerim.
çok güzel cam silerim.
güzin abla sayfalarına taş çıkartacak nasihatlerde bulunurum.
(ama) kendi söküğümü dikemem.
çok deli geyik yaparım.
sinirlendiğimde bir hışımla ütü yapar bütün sinirimi stresimi atarım.
sadece giyeceğim giysilere para veririm.
sabah uyandıktan sonra saatlerce yatakta dönüp durmaya bayılırım.
çocuklar gibi sever, devler gibi ıstırap çekerim.
dersi dinlemezsem anlayamam, sınava çalışsam da başaramam, o nedenle tüm sınıf dersi kırsa bile, sınıfta sadece bir elin parmakları kadar insan kalsa da o derse gider dinler çıkarım.
dahi anlamındaki "de"yi ayrı yazarım. ayrıca ilgi zamiri "ki", bağlaç olan "ki" ve sıfat yapanı karıştırmam, gururlarını kırmam zavallıların insan içinde.
çok fazla mesaj yazar telefonu elimden düşürmem.
mesaj yazarken t9 kullanır, enerji tasarrufu sağlarım.
---0---
böyle işte. bilemedim ki nasl bitireceğimi. muhtemelen bi süre kendim yazıp kendim okuyacağım buralarda. ama eğer ki birileri bu yazıyı okursa hoş geldiniz şimdiden dünyama! :)

6 yorum:

e.k dedi ki...

öncelikle ilk yazının ilk yorumunu yazan kişi olarak hoşgeldin demek isterim.

fakat şu kim olduğunu anlama konusunda biraz daha ipucu verebilirsen sevinirim. :)

kar dedi ki...

e oku da öğren :)

mika dedi ki...

ben farklı bi açıdan bakıorum olaya ;
1-kadın olmak
2-karı olmak

yani 1.si bi erkeğin kadını olmaktır.ev işlerinden anlamasanda kadınlığınla bütün kusurlarını örten

2.si ise annenin sana söylemiş olduğunun benzeri aslında birinin karısı olmak...yani sadece karı...

ikisini birlikte yapabiliosan ne ala :) ama zor...
nitekim ben ev işlerinden anlayan,çok iyi misafir ağarlayan,4 çocuk annesi 90 kilo bi ev kadını olmak istemem....sende istemessin o zaman bırak sen karılıksız olmaya devam et ne güzel...:)

kar dedi ki...

ya bence vardır ya yapan mutlaka. annelerimiz, komşu teyzelerimiz pek iyi örnek teşkil etmiyorlar ama yeni nesilden gözlemlemek gerek :)

yoksa da türümün ilk örneği olurum artık (H)

timeout dedi ki...

şu t9 dan nefret eden bir ben mi varım acaba..Nedense benim kurmak istedigim kelimenin hicbirini kurmamak icin ugrasıyor gibime geliyor :D

kar dedi ki...

ben de artık kullanmıyorum :)

.

.