20 Ağustos 2009 Perşembe

karılıksız'ın kadınları


ya telefondan bloglarda gezerken blogun birinde "çoklu kişilik bozukluğum yok ama bi sürü kadın var içimde" ana fikirli eğlenceli bir yazı okumuştum. sanırım mrs. baros tandı ama yok hatunun blogunda öyle bi yazı.
diyecektim bunu mim konusu yap ilk olarak da beni mimle. ama olmadı ne yazık ki.
her ne ise...
benim de çeşitli ortamlara göre çeşitli rollerim o kadar farklı kimliğim var. tanışın bakalım onlarla da:
cansu: arkadaş ortamlarının vazgeçilmez geyikçisi. iğrenç de olsa yaptığı esprilerle insanların yüzüne kocaman bir gülücük oturtmayı kendine görev edinmiş bir... bir... bir ACID!

alev: sinirlenince etrafa adı gibi alev saçan, mükemmeliyetçi, titiz, katı yönetici. kendisi kontrol etmediği işlerin kötü gideceğini düşünen ve çevresindekilerin sorumsuzluklarından mıdır nedir bilinmez her işini kendi yapan boynu kalın iş insanı.
güzin: "anası adını bilmiş de koymuş" dedirten anaç tavuk. güzin abla misali derdi olanın yardımına koşar. "ne olursan ol yine gel" der bir de onlarca kazık yediği insanlara. "gelme istemem" demeyi öğrenmenin zamanı geldiğini düşünür.
paris: asıl adı ümit tir. hilton otellerinin sahibi olmasa da g*t kadar evinde yaz boyunca otele para vermek istemeyen akıllı tanıdıkları misafir etme rekorunu elinde bulundurduğu için ona acıyan ama bu durumla dalga geçen arkadaşları adını değiştirip ona bu şekilde seslenme kararı almıştır. evin kapısına "velkam tu di hootel kaaalifornyaaa!" yazıp, yüksek lisansını turizm otelcilikten yapmayı düşünür. "madem bir iş yapıyoruz tam yapalım"
feride: eğitim fakültesini bitirince kpss'den idare eder bir puan alıp "sen neresi dersen orası olsun devlet baba. sen benden daha iyi biliyorsun sonuçta" diyerek tayin edilmiştir. doğuda tanrı'nın bile unuttuğu yer şeklinde tanımlanacak bir yerde görevini severek yapmaktadır -ya da bunun hayallerini kurmaktadır-
deniz: kronik muhaliftir. mantıklı olsun ya da olmasın -hükümetin yaptığı- her şeye muhalefet eder.
evet benim içimdeki kişilikler bunlardan ibaret. bunu bir mim'e dönüştürüyorum. tekrar söylüyorum fikir bana ait değil ancak konuyu çok sevdiğim için yazmadan edemedim.
mimlendiniz ;)
edit: yazının asıl sahibini sonunda buldum evreka! buradan buyrun

6 yorum:

Missipipi dedi ki...

eylenceliymiş yavru bakalım ne çıkcek benden teşekkür ettim mujjkk

kar dedi ki...

reca ederim ilk izleyicim ;) beklemedeyz ;)

Kediye Kafa Atan Psikopat Fare dedi ki...

:D yazarken boyle bısey hıc dusunmemıstım..degısık bı mım olacak sanırım hadı kolay gelsın o zaman hepınıze ne dıyım...

kar dedi ki...

teşekkür ederiz efem! :)

Selin dedi ki...

Teşekkür ederim :) ilk fırsatta biz de dökelim bakalım neler varmış içeride :)

kar dedi ki...

beklemedeyiz :)

.

.