26 Ağustos 2009 Çarşamba

geh pisi pisi!


televizyonda "kedi ağaca çıktı itfaiye kurtardı" "kedi apartman boşluğuna düştü itfaiyeciler kurtardı" haberlerine hepimiz aşinayız. bu yaz başında izmir'de yavru kedinin tekinin araba motoruna sıkışmış, taksici olan araba sahibi motordan gelen miyavlamalar sonucu olayın farkına varmıştı.

bütün bu haberleri izlerken "elalemin kedisi ne aptal. benim koklangaç'im kapıları bile açabiliyor. çok zeki benim kedim" diye geçirirdim içimden.

dün ya da önceki gün, bi ara bahçe kapısını açık unutmuşuz. böyle hep kapısı açık hem teli açık. annem bi çığlık bastı "kim açık unuttu bunu! fare gircek eve!" diye. azarı bastı kapıyı kapattı işlerine geri döndü.

dün koklangaç bi garip davranıyo böyle sürekli etrafı koklama hali. annem anladı durumu. "kesin fare gitti. kim açık unuttu o kapıyı" diye söylenmeye başladı. neyse, koklangaç bari fareyi yakalasın da işe yarasın dedik. koltuğu kaldırdık. o sırada siyah bi şey hareket etti ve kedimiz peşinden fırladı gitti. sonra bunlar kovalamacaya girişti. biz kapıyı yine açtık. fare çıktı. koklangaç da azıcık gezindi geri geldi.

biz koltuğu öyle yamuk unutmuşuz. itmemişiz sahurluk hazırlama telaşına düşüp. sonra yatıcaz. koklangaçı yerine kaldıralım dedik. aman tanrım! kedi yok piyasada! ara allah ara! yok!

bi ara "mıyk" tarzı bi ses duyduk. ses mobilyanın o taraftan geliyor. sağına baktık, soluna baktık. anaaaam bi baktık mobilyanın aralığından kasasının içine girmiş!

be şaşkın şey! nerden bildin de girdin oraya! çağırıyoruz. "gel pisi pisi" yok! hatun kılını kıpırdatmıyo. elimizi sokup alamıyoruz da. ben de içimden geçiyorum o anda "acaba bu kediyi buradan itfaiyeciler mi mobilyacılar mı çıkartır" diye. hey allam...

neyse. mamasını felan getirdik kokusuna bi şekilde çıktı.

ben de kanaatimi getirdim "ne kadar zeki de olsa kedi kedidir ve bi yere sıkışmak kedilerin birinci zevkidir" :)

8 yorum:

PoLLy dedi ki...

ay ismi de pek güselmiş, maaşallah :) benim kedim de koşarken dolabın arkasına düşüp sıkışmıştı.. bi çantanın saplarına ip bağlayıp dolabın arkasına sallandırmıştık.. "hadi pinçik, gir kızım içine, biz seni çekicez" demiştik de çantaya girip, ipi çekiştirmiş; remen "çekin ben" mesajı göndermişti.. :D
hey gidi ya...
kedidir kedi :D

kar dedi ki...

:) evet ya kedidir kedi :)

sizinkinin adı da güzelmiş. bizimkinin normal adı maviş. aynı fotoğraftaki gibi bembeyaz. masmavi de gözleri var. ama eve her geldiğimde üstümü başımı kokladığından dolayı ben koklangaç diyorum ona :)

PoLLy dedi ki...

kimbilir dışarda ne kokulara maruz kalıyosun ki, çocukcağız koklamak zorunda kalıyor seni... onun işi de zor vesselam :D

kar dedi ki...

eheh :) koklangaç işte :)

Adsız dedi ki...

benim kedi de aynı ya bembeyaaaz masmavi gözleri var :D ben böcek diyorum babam maviş diyo arada ama genellikle manık diyo sanırım yavru demekmiş kardeşim de manık diyemiyo namık diyo :D xD kedi de pek havalı koltuğun arkasına girmeyi bırak yanından bile geçmiyo. minderinde oturuyo öyle kuyruk havada :D

kar dedi ki...

oo bizimki pek bi haylaz. keşke öyle minderinde otursa. elinden su içsin ablası :P

Adsız dedi ki...

hehe (: maşşallah canım sizinki iyiymiş :D

sahibine çeker gibi bi durum varsa gerçekten, eminim bana çekmiştir xD

yumakla bile oynamıyo biliyo musun tenezzül etmiyo xD

ama sinekleri seviyo :D

kar dedi ki...

yakaladıktan sonra ben bunu yakaladım der gibi getirip bırakıyo mu :)

.

.