16 Mart 2010 Salı

tele - tele - fonda - yım!




pek kıymetli okuyucularım,

uzun bir aradan sonra yine bir "karılıksız cevaplıyor" ile karşınızdayım. zaman darlığından mıdır, yoksa hayatımın iyice koşmaca ile geçmesinden mi, yoksa artık eskisi kadar yaratıcı olmadığımdan mıdır nedir bilinmez, blog yazısı yazarken feci zorlanmaktayım. -bu konuyu bulana dek canım çıktı mesela-

peki hangi konudan bahsedeceğim bugün sizlere?

bugünkü naçizane konumuz "sevgilinin annesi ile telefon tanışması" ile ilgili.

pek çoğunuzun bu bahsettiğim konuda merak içinde olduğunuzu biliyorum. "acaba ne demeliyim?", "acaba nasıl hitap etmeliyim?", "heyecanımı anlar mı?", "hakkımda ne diyecek?" gibi bir sürü sorunun ve soru işaretinin kafanızda olduğunu biliyorum.

 * öncelikle heyecanızı kontrol edin. tamam normal bir şey değil ama telefonda saçmalamak hakkınızda hiç de iyi bir ilk izlenim oluşturmaz.
 * ilk tanışmanızdan sakın "teyze, size anne diyebilir miyim?" moduna girmeyin. tut ki dediniz, sizi "sen benim yıllar önce kaybettiğim kızıma/oğluma ne kadar benziyorsun. gel sen de benim kızım ol" demesini sakın beklemeyin, zira hayat bir türk filmi değil.
 * x hanım, x teyze, teyzeciğim... bunlar da sıkıntılı hitap biçimleri. ileride ne olacağı belli  olmaz. bence direk siz ya da efendim diyerek çıkın işin içinden. ohhhh ne güzel
 * size kızım/oğlum dediğinde havaya girmeyin. kız iseniz oğlum, erkek iseniz kızım diyecek hali yok ya!
 * mümkün olduğunca az konuşun ki az saçmalayın.
 * haaa. bakın bunu unuttum, eğer hazırlıksız bir anda yakalandıysanız ve sevgilinizi pataklama, masanın altından tekme atma, orasını burasını cimcirme gibi minik cezalarınızı sonra verin. ses gidebilir :)
 * görüşme sonrasında sevgilinizi "annen benim hakkımda ne dedi?" diyerek çok sıkıştırmayın. hemen bir yorum yapmamış olabilir, ama bu ileride biricik kızının/oğlunun hayatındaki adam/kadın hakkında yorum yapmayacağı anlamına gelmez. sabırlı olun, üzerine gitmeden yavaş yavaş ikna ederek öğrenme yoluna gidin.

bir başka karılıksız cevaplıyor'da görüşmek üzere sevgili okuyucu.

yorumlu günler dilerim

-anladınız siz onu-
-tabi eğer okuyorsanız-

2 yorum:

PoLLy dedi ki...

yüzyüzeler daha feci! ben mesela tatil dönüşünde tanıştım sevgilimin hem anne hem babasıyla.. 10 saatlik yoldan gelmişim, berbat görünüyor olmamın yanında, gecenin bi köründe beni almak için onları evden çıkarmış olmak da cabası..üstelik hediye olarak işli havlu getirmişim.. eline tutuşturuverdim kadının.. insan bi paket yapar, en azından poşete koyar di me :) o gün "benim hakkımda bişi dedi mi" diye sormadım mesela.. duyacaklarıma hazır değildim sanırım :D

kar dedi ki...

:) hediye. hmm... güzel fikir sevgili polly :) eğer bir gün sevgilimin annesi ile yüzyüze tanışacak olursam bu güzel bir fikir :)

ayrıca şu var;
eğer anlayışlı bir aile ise 10 saatlik yoldan gelince nasıl bir durumda olacağını az çok tahmin edebilirler. ben mesele gerçekten 10 saat 30 dakikalık bir yola gidiyorum tatil için ve durumunu ne yazık ki anlayabiliyorum. mesela benim gelinim olsan sana derdim ki "ay kızceğziim kapadım gözlerimi bakmıyorum ben" :D

.

.