26 Haziran 2011 Pazar

en yukarı!






facebook üzerinde belki binlerce kez paylaşılmış minik bir klip var, teoman'ın mavi kuş ile küçük kız şarkısıyla birlikte oynayan. pek çok kişinin rüyalarındaki aşk hikayesini var klipte. her şeye rağmen birbirini deliler gibi seven bir çift... son nefeslerine kadar birlikte olan... birbirlerini bırakmayan...


klibe filmi bilinir yaptığı için teşekkür edebiliriz. ama eğer ki pixar'ın 2009 da hayatımıza kazandırdığı bu animasyonun sadece bir aşk hikayesi olduğunu düşünmenize neden olduysa, eksik bilgilendirmeden dolayı ne kadar kızsak yeridir!


insanın içini sımsıcak yapan bir film "up"


- merhaba bay fredericksen, lütfen beni içeri alın! diyen russell'ı içeriye almamakta direnen ancak sonra küçük tıknaz veledi hayatının tam ortasına oturtan bay fredericksen'in hayallerine -daha doğrusu eşinin hayallerine- sıkı sıkı tutunması, onları gerçekleştirmek için koooskocaman bir evi balonlarla gökyüzüne salması insanın içini yaşama sevinciyle dolduruyor. 


defterin, o ana kadar hiç açılmamış son sayfasının fark edildiği anda ise gözyaşlarınızı tutmanız için hiç bir sebebiniz kalmıyor.


ayrıca büyük büyük sitelerin, apartmanların çevreyi sarmasına da güzel bir gönderme yapılmış...


eğer ki içiniz sıkıldıysa, hayallerinizden vazgeçmek üzereyseniz, bunaldıysanız ve her şey üstünüze geliyorsa "animasyonlar çocuklar içindir" ön yargısını kıran bu filmi izleyerek minicik bir mola verebilir, taptaze bir güney afrika havası alabilirsiniz :)


bir başka karılıksız the sinedrella'da buluşmak üzere, esen kalın! :)

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Bir Radyo Tv sinema mezunu olarak gayet guzel bi yorum e hakkini vermek lazim filde guzel yazanda :)

kar dedi ki...

teşekkürler efenim. beni sizler var ettiniz :P :)

Elizaphelia© dedi ki...

Ama yok iste oyle bi ask :) oyle bi dunya yok malesef, up!

Selin dedi ki...

bir ara tekrar izlesem ne güzel olur :)

kar dedi ki...

@elizaphelia
öyle işte :)

@selin
izle izle :)

.

.