28 Haziran 2010 Pazartesi

xx vs. xx



geçtiğimiz günlerde "sineklerin tanrısı"ni okurken "acaba adada tamamen kız olsaydı nasıl olurdu?" diye düşündüm ve şu sonuca vardım:

eğer dünyanın sonu gelseydi ve 20 kadar kızı insan ırkını kurtarmak adına ıssız bir adaya gönderselerdi adada insanlığını kaybeden kızlar, birbirlerini öldürmezdi. aksine, ölümler intihar nedeniyle gerçekleşirdi. intiharlar da kadınların yürüttüğü fitnelik, fesatlık, çekememezlik, dışlama, dedikodu, arkadan iş çevirme gibi faliyetlerden dolayı...

kesinlikle kadınları küçük gördüğüm onları aşağıladığım için değil bu söylediklerim, ne yazık ki gerçekler. xx kromozomu taşıyan canlılar olarak hepimiz bir şekilde yürütüyoruz bu psikolojik savaşı hemcinslerimize karşı. aramızdaki tek fark bazılarımızın daha başarılı, bazılarımızınsa başarısız olması. kıskançlık ve hırs düzeyi ve maslow'un hiyerarşisinde bulunulan yer bu konudaki başarı ya da başarısızlığın en büyük nedenleri...

he yok erkeklerle kanka olmak da çözüm değil. ne yazık ki dünya nüfüsünün yaklaşık %50si kadın. yani her yerdeyiz ki!

psikologların ya da genetikçilerin kadınların bu kadim hastalığına acil bir çare/çözüm bulmaları gerekiyor bence. hepsini buradan göreve davet ediyorum!!!

8 yorum:

mythemis dedi ki...

İstisnalar kaideyi bozmaz diyenlerden değilim bal gibide bozar. Evet genel bir çekememezlik havası var dişilerde fakat bu erkeklerde daha az olduğunu göstermez daha iyi duygularını sakladıklarını gösterir bence. Dişilerin kendini ifade ederken daha fazla dugularını açık etmesi sebebiyle birbirlerini daha çok çekemez daha fesat daha kıskanç oluyorlar hepsi bu bence

kar dedi ki...

Sevgili Mythemis,

sen de çok iyi biliyorsun ki dilim çok yandı bu çekememezlik işlerinden... erkek olsam mı diye düşünmüyor değilim. bıktım artık bıktıııım!

neyse bi ara uzun uzun konuşalım dertleşelim, buradan olacak mevzu değil :/

Bugra dedi ki...

Bu kadar objektif bir yakla$ım için seni tebrik ediyorum :)

kar dedi ki...

Teşekkür ediyorums sevgili Buğra! :)

incredo dedi ki...

Geç okunan bir mesaja geç verilen yanıt :)

bikaçgündür saçma sapan filmler indirip durdum.tavsiye ettiğin film şu anda iniyor bilmem kaç mb daha lazım :P

senin anneni bilmem ama benim annem bu işe de pek anlam veremiyor.indirmek yüklemek die bi kavram yok beyin loblarında :)

dolayısıyla günlük, resim bulan annelere karşı zafer kazandığımız blog olayının şerefine bi tane sigara!

görüşmek üzere.çok tşkler.

kar dedi ki...

ay unutmuuuuş gitmişim :)

filmle ilgili değerlendirmelerinizi bekliyorum efenim.

hoşça kalın :)

incredo dedi ki...

film güzeldi.hastalıklı bi hikayeydi gerçi ama olsun :)
bi de sonuna da pek anlam getiremedim.yani o çimentonun içinde ölüp giden 2 insan nasıl olur da yaşlanır ve o rezil oyunu oynarlar anlamadım :)
galiba iki alternatif son verilmiş.
çok tşkler tekrardan.

kar dedi ki...

evet aynen öyle, öyle ölmeselerdi... :) iyi günler efenim

.

.