22 Kasım 2009 Pazar

shakespeare'e sitem - belki de dünyaya







her genç kızın hayallerini çocukluk yıllarından itibaren bir Romeo ile evleneceği süsler. hep onu koruyacak, kollayacak, gözlerine aşkla bakacak, her şeye rağmen yanında olacak, güzel romantik sürprizler yapacak, yanında kibar konuşacak, gerekirse arkadaşlarını ekecek, kızın arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi sevecek, gece yarısı ansızın arayıp telefonda şarkı dinletecek, tekrar romantik sürprizler yapacak, kızımız elektra kompleksinden muzdarip ise babasına benzeyen, karizmatik, güçlü, otoriter, romantik, eğlenceli, şairane sözler edebilen bir erkek vardır her kızın hayallerinde kesinlikle. 


ancak eğer benim gibi şanssız, bahtsız, düz taban biri iseniz dengesizliği ile tüm dünyaya nam salmış, akıllı mı deli mi anlayamadığınız bir Hamlet bulursunuz yanınızda Romeo yerine.


hayır nedenini de anlamıyorum ki? tamam juliet gibi bir karakter olmayabilirim ancak ophelia da değilim yani. dünya benimle dalga mı geçiyosun!?!





13 yorum:

seyrekzamanlar dedi ki...

juliete yerine ophelia tercih edilir açıkçası ...

kar dedi ki...

hamletler pek çekilmiyor ama :)

Griffith dedi ki...

Gece yarısı ansızın arayıp şarkı dinleten erkek çekici geliyor mu gerçekten? :)

kar dedi ki...

ama hocam bağlam içinde düşünsene bi. sınav haftan ve o gece sabaha kadar ders çalışacaksın. kendini kaptırmış gidiyorken birden telefon çalıyor. bi bakıyorsun ekranda "yavuklum" yazıyor. bir an için endişeleniyorsun "allah allah bir şey mi oldu acaba?" telefonu bir açıyorsun ve "taaalk aboout it somwheere only weee knooooow" diyor keane sen yavuklunun sesini duymayı beklerken.

tabi hamletler de gecenin bi yarısı arayabilir.

sınav haftan ve o gece sabaha kadar ders çalışacaksın. kendini kaptırmış gidiyorken birden telefon çalıyor. bi bakıyorsun ekranda "yavuklum" yazıyor. bir an için endişeleniyorsun "allah allah bir şey mi oldu acaba?" telefonu bir açıyorsun "beni yarın uyandırmayı unutma he mi?"

he yavrum uyandırma servisiyim ya ben. tabi görmüyo insanın gözü o anda orası ayrı.

ayyy keşke dün gece gelseydi bunlar aklıma blog yazısına eklerdim ne güzel :)

FFatiHH dedi ki...

juliette olsa otobüse bindi mi "Abi arkaya doğru ilerleyelim" denilir.. :) bak romantikliği yavaş yavaş kayboluyo deil mi..çünkü gerçek hayata dönüyo..

Ulfet Sahin dedi ki...

Ne anlamlı analizler...
Ben de yazmıştım buna benzer bir blog...Ama Shakespeare'in suçu ne...Aslında suçlu hayat da değil,hayata şekil veren sahte Romeo'lar ve onlara inanan masum Juliet'ler...Çok güzel yazmışın ama ellerine kollarına sağlık:)

kar dedi ki...

@ noneless

sahte romeo yoktur, romeo kılığına girmiş hamlet vardır. ya da baştan beri hamlet'tir de deli taklidi yapmaya başlamamıştır :)

@ kısaca fd

hiç bir şey anlamadım :S

banliyöler jülyet'i. dedi ki...

ophelia gerçekten fazla hüzünlü sevgili karılıksız, juliet olmak bence yeğdir. (nick-yorum uyumu gibi oldu ama) ilk gençliklerinde yasak olana duydukları özlem ile ölmüş çocuklardır romeo ile juliet. eğer yaşayıp evlenebilmiş olsalardı, "bana bak kadın, alırım şimdi seni ayağımın altına" ve "götün kopsun pis herif" repliklerini severek okuyacaklardı şüphesiz. benim de inanasım gelmiyor ancak evlilik böyle bir şey galiba. hamlet'in annesi, babasını öldürürken tereddüt etmiş miydi? ya da odysseus'un karısı yirmi yıl bekledi mi?

hangisine inanacağımızı anlasak keşke.

kar dedi ki...

her romeo ve juliet'in sonu hamlet ve ophelia'dır diyebilir miyiz bu durumda?

Dışa vurum dedi ki...

Desperate , tam bu konuyla ilgili bir oyun izledim geçen hafta. "Tarla kuşuydu Juliet" . Romeo ve Juliet göya 30 senelik evlilermiş. Birbirlerini yiyorlardı :)
Her romeo ve Juliet'in sonu bu olur bence. (Tamam azcık istisna da olabilir ama ben fazla rastlamadım :) )

kar dedi ki...

wuuu :) süper tespit olmuş :) her romeo - juliet'in sonu ophelia - hamlet olacaktır :) süper :) bu arada oyunun adını nereden duydum ama duydum. denk gelirse ben de izleyeceğim :)

Adsız dedi ki...

süper olmuş desem yeridir yani

uyumlu_romeo306

kar dedi ki...

@uyumlu romeo

teşekkürler efendim

.

.